Miért is kell egy kisvállalkozásnak saját e-mail cím?

Egy kezdő, vagy kisméretű vállalkozásnak fontos, hogy komolyan vegyék. Minél nagyobbnak és profibbnak látszik, annál kevésbé tartják kockázatosnak a velük való üzletelést a potenciális ügyfelek. Ennek számos eszköze lehet egy profi névjegykártyától az ügyvezető nagyméretű terepjáróján át a látványos marketing anyagokig sok minden. Ami igazán fontos az a konzisztencia. Az, hogy bármely apró szeletét is látja egy vállalkozásnak a külső személő, arról a profizmus köszön vissza.

A XXI. század hajnalán, amikor egy internetes tartománynév (domain) éves költsége mindössze néhány ezer forint, akkor kár kihagyni azt a lehetőséget, hogy az ügyfeleink egy profi vállalati honlapot találjanak a www.cegnev.hu címen és a cég munkatársaival a nev@cegnev.hu címen lehessen kommunikálni (mindenkivel külön-külön, mert mindenkinek fontos feladata van és saját e-mail címe). Ha egy kicsit szeretnénk erre még rájátszani is, akkor persze létrehozhatunk olyan e-mail címeket is, mint a kereskedok@cegnev.hu, a szerviz@cegnev.hu, vagy akár a vezetoseg@cegnev.hu. Még ha egy személyben csak mi az ügyvezető vagyunk is ezek mögött, akkor is egy profi, jól szervezett cég benyomását keltjük és ezt a kis látszatkeltést akár még a későbbi növekedésre való felkészüléssel is magyarázhatjuk.

Az Office 365-ben található Exchange Online szolgáltatás egy professzionális üzleti e-mail szolgáltatást nyújt, szerverberuházás nélkül, hiszen a kiszolgálókat a Microsoft vásárolja és üzemelteti . A postafiókok akár 25GB-osak is lehetnek, amiben egy átlagos kisvállalati levelezés több évnyi tartalma is elférhet. A levelezés mellett közös naptárhasználatot, feladatokat és névjegyeket is tartalmaz, valamint elérhető Outlook-ból, böngészőből és mobiltelefonról is (utóbbihoz persze szükség van mobil internet elérésre is).

A lényeg viszont, hogy ezeket az e-mail címeket könnyedén – néhány kattintással – konfigurálhatjuk a saját tartománynevünk alatt. Egy Office 365 előfizetés, akár több tartománynevet is kiszolgálhat, így akár egész cégcsoportok levelezését elláthatja. Az egyes felhasználókhoz tartozó névre szóló címek mellett lehetőség van adminisztratív e-mail címek létrehozására (info@cegnev.hu) is és persze a SharePoint Online-ban egyszerűen létrehozhatunk www.cegnev.hu formájú weboldalt is. De erről egy későbbi bejegyzésben még részletesen írni fogunk.

Kategória: Office 365 KKV
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás