Office tanévkezdés…

Office Logo OrangeA nyár folyamán eléggé elcsendesedett ez a blog, pedig lett volna miről írni. Most egy összefoglaló posztban megpróbáltam összegyűjteni, hogy mi minden újdonság érkezett az Office háza tájára.

  • Office Mobile for iPhone és Android: mindkét nagy rivális okostelefon platformra megszületett az Office Mobile, amellyel Office dokumentumokat lehet létrehozni és szerkeszteni. Mindkét esetben Office 365-ben licencelt “vastag” Office szükséges az aktiváláshoz (most nyert értelmet az új Office bejelentése során annyit hangoztatott “5 PC, vagy Mac illetve 5 mobileszköz” kitétel) További infó itt és itt (angolul).
  • Postafiók duplázás: augusztus végén bejelentette a Microsoft, hogy megduplázza az Exchange Online postafiókok lehetséges méretét. Ezzel 25GB-ról 50GB-ra nőtt a postaládák mérete, ami így még több levelet és más bejegyzést képes fogadni. Bővebben erről itt.
  • SkyDrive Pro méretek: 7GB helyett most már minden felhasználó 25GB tárhelyet kap alapértelmezésben, amit akár 100GB-ig is ki lehet bővíteni extra előfizetéssel. Emellett megjelent a “Megosztva velem” nézet, ami segít a fájok újramegtalálásában. Bővebben itt.
  • Office WebApps újdonságok: a WebApp-ok folyamatosan fejlődnek, íme egy összefoglaló poszt, hogy miért olyan hasznosak: itt.
  • PowerBI for Office 365: a nyár egyik nagy bejelentése, hogy az Office 365-re alapozva egy egészen új üzleti intelligencia platformot hoz létre a Microsoft, amely a felhőben teszi lehetővé a belső és külső adatok elemézését. Bővebben itt.
  • OWA for iPhone, iPad: megjelent egy komoly e-mail és naptá app az almás platformokra, hogy mindenki teljes szépségében élvezhesse az Exchange leveleket és naptárakat. Bővebben itt.
  • OneNote újdonságok: új OneNote app iPhone-ra, iPad-re és Androidra.

Vajon mit felejtettem ki?

Mindezek jól mutatják azt, hogy a Microsoft tényleg áttért a folyamatos, szolgáltatás jellegű fejlesztésre, ahol havonta, vagy még sűrűbben jelennek meg újdonságok. Ezért is érdemes Office 365 előfizetésben gondolkodni a klasszikus szoftverlicencekkel szemben, mert akkor azonnal élvezhetjük ezeket az újdonságokat.

Kategória: Az új Office | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás