Út a felhőbe – avagy a hibrid felhő és a valóság

Múlt héten megtartottuk a tavaszi KKV-knak szóló hibrid felhő eseménysorozatunk utolsó, központi eseményét. Ebben a kampányban egybegyúrtuk a Microsoft Office 365 történetét és azokat a megoldásokat, amelyeket (egyelőre) nem érdemes a felhőbe telepíteni:

Egyfelől az Office 365 nagyon jó lehetőséget ad a legkisebbektől a legnagyobb szervezetekig arra, hogy mindig a legmodernebb csoportmunka eszközöket használják nagyon kedvező feltételek mellett és alacsony kockázattal, hiszen az üzemeltetés felelőssége a Microsoft-ot terheli.

P1250136Másfelől viszont egy közepes vállalatnál is vannak már olyan funkciók, amelyek legjobb helyen saját üzemeltetésben vannak. Ilyenek az infrastrukturális szolgáltatástok (PC menedzsment, címtárszolgáltatás, felhasználói azonosítás stb.), vagy azok a funkciók, amelyeket kapacitás miatt érdemes saját hálózatban tartani (pl. bármennyire is lehetséges akár nagyméretű fájlok tárolása a SharePoint Online-ban, de ha ezek a fájlok mondjuk 10 percenként mentésre, megnyitásra kerülnek és mondjuk nem Office dokumentumok – ugyanis ezekre külön sávszélesség spóroló darabolt tárolási technikája van a SharePoint-nak –, akkor lehet, hogy érdemes egy helyi fájlmegosztást fenntartani nekik.

Az igazán fontos az ügyfelek szemszögéből, hogy a Microsoft eszközökkel úgy lehet ezt megvalósítani, hogy a rendszer két “fele” egymással integrált, együttműködik és a felhasználó jó esetben csak azt veszi észre, hogy mindkét lehetőség legjobb tulajdonságait biztosítják neki (elérhetőség, sebesség, rendelkezésre állás stb.) Ez a Microsoft hibrid felhő története, amit minden magyar KKV-nak is érdemes megismernie, hogy hatékony informatikát alakíthasson ki.

P1250095Az eseménysorozatban velünk tartottak egyébként a partnereink is, név szerint az MM Computer, az Alphanet, az Appertura, a Silicon Direct és a Syspac is. A múlt heti eseményen velünk volt Varga Gabriella is a Peerformance Kft. képviseletében, akik már régóta intenzív használói az Office 365-nek. Tanácsadócég lévén nagyon jól tudják használni a szolgáltatásban rejlő rugalmasságot, azt, hogy bárhonnan tudják használni. Elmesélte, hogy hogyan született meg náluk a döntés és azt is, hogy máris több százezer forintos megtakarítást jelent számukra a szolgáltatás használata. Az eseményen kitértünk a felhőszolgáltatások jogi kérdéseire is, hiszen az adatvédelem, a biztonság, az adatok kezelése mindig fontos kérdéseket vetnek fel, amelyekre viszont nagyon jó válaszokat is tudunk adni.

A téma persze itt nem áll meg, hiszen a mottónk mindig is aktuális lesz. Ha valaki szeretne még velünk tartani és hallani ezekről a lehetőségekről, akkor szívesen látjuk a jelentkezést akár a Microsoft Kávézó Facebook oldalán, akár itt a blogban a kommentek között.

Mert minden rendszer egyedi… Kacsintó arc

Reklámok
Kategória: Office 365, Office 365 KKV
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s