Lync – Oktatás és felvétel

A cég működése megkívánja, hogy időről időre oktassuk a partnereinket, akik a termékeinkkel kapcsolatos tanácsadást végeznek az ügyfelek számára. Korábban ezt úgy oldottuk meg, hogy három képzést tartottunk: egyet Budapesten, egyet valahol a Kelet-Magyarországi régióban, egyet pedig valamelyik Nyugat-Magyarországi városban. El lehet képzelni, hogy ez mennyi egyeztetést és szervezést igényel, gyakorlatilag egy több fős csapat két-három heti munkáját igényelte. És még így sem volt teljes a siker, mert persze egy-egy alkalom nem volt mindenkinek alkalmas, de aki elmulasztotta a debreceni oktatást, az nem szívesen jött el Budapestre, vagy Siófokra.

Amióta bevezettük a Lync-et sokkal hatékonyabbak ezek az oktatások. Kiküldünk egy online meghívót mindenkinek, így nem kell utazni, és mindenki csak annyi időt kell, hogy eltöltsön az oktatással, amennyi annak a nettó ideje. Bárhol legyen is a hallgatóság (otthon, irodában, kávézóban) mindössze egy internet kapcsolatra van szükségük (meg persze a számítógépükre) és be tudnak csatlakozni az oktatásba. Egy online megbeszélésben nem csak a kép és a hang vihető át, hanem tudunk táblára rajzolni, lehet szavazásokat kezdeményezni és fájlokat is megoszthatunk. Így még több és gazdagabb tartalmat is adhatunk át, mintha személyesen találkoznánk. Az előadás közben a chat ablakban lehet kérdezni, így a fontos kérdésekre választ is kaphatnak és közben minden előadást rögzítünk, így azok is megnézhetik azt, akik valamiért lemaradtak az „élő adásról”. Több olyan partnerről is hallottam már, akik már nem is töltik az értékes napközbeni időt az oktatással, hanem egy nappal később letöltik a felvételt, rátöltik a telefonjukra és két ügyfélmegbeszélés között az autóban hallgatják meg a felvételt.

Start recording

A Lync elérhető az Office 365 szolgáltatások részeként, ha szeretnéd kipróbálni, akkor akár 30 napig ezt ingyen is megteheted.

Reklámok
Kategória: Lync, Office 365, Office 365 KKV
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s