Az új Office üzemeltetési szakemberek számára

A ma délelőtti üzemeltetőknek szóló konferencián lehetőséget kaptam, hogy egy rövid kedvcsináló beszédet mondjak az új Office-ról. Mivel 5 percben lehetetlen még egy kis töredékét is bemutatni az újdonságoknak, ezért feltettem ennek a blognak a címét és most ebben a bejegyzésben adok egy néhány kiindulási pontot, amelyek segítségével el lehet kezdeni ismerkedni az új Office-szal.

Office Preview

Az új Office már elérhető és letölthető a http://office.com/preview oldalról. Itt elérhetők az új alkalmazások, a kiszolgálók, az Office 365 új változata, a Project és a Visio is. Az oldalon külön van egy hivatkozás az üzemeltetési szakembereknek szóló részletekre is.

Az új Office magas szintű újdonságait át lehet tekinteni ezen az oldalon, de külön megnézhetjük, hogy mik az új lehetőségek a Word-ben, az Excel-ben, a PowerPoint-ban, a OneNote-ban és az Outlook-ban.

Üzemeltetési szempontból a legfontosabb újdonság a virtualizált, stream alapú, ún. Click-to-run telepítés és elérés, amit az Office 365 szolgáltatások részeként érhetünk el. Ennek segítségével az új Office pl. együtt tud élni korábbi változatokkal, bizonyos alkalmazások akár párhuzamosan is futhatnak egy gépen és sokkal rugalmasabb infrastruktúrát tudunk kialakítani az Office telepítéséhez.

Érdemes kipróbálni a preview-t és egészen kényelmesen lehet ezt, mert a már meglévő Ofifce mellé, side-by-side feltelepül és bármikor vissza tudunk térni a korábbi változathoz, ha valamiért szeretnénk.

Ha kérdésed lenne, akkor itt a blogon, vagy a Microsoft Office magyar Facebook oldalán is kérdezhetsz. Jó Office-ozást mindenkinek!

Levente

Reklámok
Kategória: Az új Office
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s