Értesítések

(SharePoint dokumentumtár sorozat #6)

A dokumentumokkal kapcsolatos közös munka egyik eleme az, hogy tudjak arról, ha valaki módosított egy dokumentumot. Hagyományosan ezt a különböző kommunikációs formák valamelyikével érjük el: ha tudom, hogy az én módosításom fontos valakinek, akkor írok neki egy e-mail-t, rátelefonálok vagy csak átkiabálok a szoba túloldalára. Ha ott vagyunk… ha tudom, hogy neki ez fontos… De mi van, ha nem?

A SharePoint segít ennek is a megoldásában. A SharePoint-on tárolt dokumentumok, listaelemek, listák, dokumentumtárak változásaira feliratkozhatok. Így én tudom meghatározni, hogy minek a változásai fontosak az én számomra és még azt is meghatározhatom, hogy azonnali, napi, vagy heti összesítést szeretnék kapni, illetve azt, hogy mely változásokról (módosítás, új elem létrehozása stb).

Felhasználó értesítése

Értesítés részletei

Amikor létrehozok egy értesítést, akkor erről kapok egy e-mail értesítést, ami egyrészt segít visszaigazolni a műveletet, másrészt lehetővé teszi, hogy azonnal egy Outlook szabályt hozzak létre, hogy ne zavarjanak fölöslegesen az értesítések.

Az e-mail-ben kapott értesítésben van egy hivatkozás a szóban forgó dokumentumra, a mappára és az értesítési beállításaimra, így könnyen meg is szüntethetem az értesítéseket, ha úgy szeretném.

Reklámok
Kategória: SharePoint | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s